Diş Köprüleri

Diş Köprüleri

Bir veya daha fazla diş kayıplarında, diş eksikliğinin olduğu bölgeye komşu dişlerden destek alınarak köprü uygulaması yapılır. Diş eksikliğine komşu bölgelerde bulunan diş yada diş gruplarında küçültme (preparasyon) yapıldıktan sonra bu dişlerden destek alan köprüler, laboratuar ortamında hazırlanır. Bu köprü uygulaması ile estetik, çiğneme ve fonetik fonksiyonlar hastaya geri kazandırılır. 

Tedavi Süresi:   3-4 seans

Diş Köprüleri

Köprü nedir?

Bazen bir diş kaybedildiğinde kaybedilen dişin yerinde bir boşluk oluşur. Çiğneme zorlaşır ve öndeki dişler arkaya doğru hareket ederler. ( Boşluğu doldurmak için) Bu boşluğu doldurmak için Birkaç seçenek vardır. İmplant ve köprü gibi. Köprüler sabit yapılardır. Komşu iki dişe yapıştırılmış ortadaki suni dişten ibarettir. İki taraftaki dişler köprü ayağı olarak kullanılır.

Köprülerin dezavantajı nedir?

Köprünün ayakları olarak kullanılacak olan iki taraftaki sağlam dişler kesilerek küçültülür. Ortadaki boşluğu doldurmak için sağlam olan iki dişe zarar vermiş oluruz. Ayrıca üç üye dişten oluşan bir köprüde toplam yük iki dişe biner. Diş başına düşen basınç artar. Bu da köprü ayaklarında bozulmalara ve bu dişlerinde kaybedilmesine neden olur. Köprü altında gıda artıkları kalabilir.

Köprü tedavisi esnasında ne hissedersiniz?

Diş kesiminden önce lokal anestezi yapılır ve köprü ayağı olarak kullanılacak olan dişler kesilerek küçültülür. Daha sonra diş hekiminiz dişlerinizin ölçüsünü alır ve köprü yapımı için laboratuvara gönderir. Geçici bir köprü ile kalıcı köprünüz yapılıncaya kadar idare edebilirsiniz. Kalıcı köprü yapıldığında yapıştırılır ve kapanış kontrolü yapılır. Bütün aşamaları ağrısız işlemlerdir.

Köprü tedavim yapıldıktan sonra nasıl görünürüm?

Köprü tedavisinden sonra diş görünümünüz tamamen normale döner. Köprü için yapılmış özel fırçalarla dişlerinizi fırçalamanız gerekir.

WhatsApp
Bizi Arayın